Nutrilife centar

Novosti

Što je keto dijeta? Novi globalni tren?

Što o tome kažu nutricionisti iz Nutrilife Centra?

Ketogena dijeta je prehrana s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom masti. Dugo vremena je poznata u primjeni, a u medicini se koristi kao učinkovit dio terapije kod epilepsije.

Keto znači jako smanjiti unos ugljikohidrata u organizam i zamijeniti ih mastima, te se tako metabolizam preusmjerava na korištenje masti i keto tijela za energiju.

Ovaj učinak natjera tijelo da vrlo učinkovito počne koristiti masti kao raspoloživi dio energije. Studije pokazuju da su posljedice takvog preokreta u kratkom roku pozitivne stabilizacija glukoze u krvi te hormona inzulina koji regulira glukozu. To su promjene koje su poželjne kod početka mršavljenja osoba s viškom kilograma, koja ima problema s održavanjem glukoze u krvi, takozvanim padom šećera te lošom kontrolom potrebe za slatkim. Osim početnog metaboličkog preusmjeravanja, dijeta koja se nastavlja je zasitna, te se na taj način bolje postiže pridržavanje manjeg unosa kalorija, što može biti problem kod standardnog pristupa mršavljenju i redukcijskih dijeta. Uz to, dio ugljikohidrata u prehrani je zamijenjen proteinima, što je korisno ako prilikom mršavljenja ne želimo gubiti mišićnu masu.

Skokni po svoj keto plan u Nutrilife Centar!

Koja hrana se konzumira na keto dijeti?

keto piramida prehrane

Na keto dijeti su dozvoljene svježe namirnice poput povrća i određenog voća u kontroliranim količinama, tako da unos vitamina i minerala nije narušen u dobro planiranoj keto dijeti. Unos mesa i ribe je također dozvoljen. Na keto dijeti se izbjegava unos alkohola, a jako smanjuje unos šećera i slatkog, te škrobastog povrća poput krumpira i grahorica. Prehrana se zasniva na unosu mesa, ribe, , jaja, zdravih hladnih ulja, avokada, orašastih plodova i sjemenki, sireva, punomasnih mliječnih proizvoda, te niskokalorijskog povrća poput lisnatog ili rajčica.

 

Tko ne smije sprovoditi Keto dijetu?

Keto dijeta nije namijenjena trudnicama, dojiljama, osobama narušenog imuniteta, dijabetičarima, osobama koje imaju žučne kamence ili su vadile žučnu kesicu, djeci, pothranjenim osobama s niskom tjelesnom masom, te drugima s ozbiljnim zdravstvenim stanjima i kroničnim bolestima pod terapijom lijekovima.

 

Kako izgleda Keto dijeta by Nutrilife Centar?

Keto dijeta by Nutrilife Centar sprovodi se u tretmanu od 10 dana nakon čega se prelazi na presonalizirani program prehrane. U tom periodu gubi se cca. 5-6 kg tjelesne mase pod stručnim nadzorom nutricionista.

Skokni po svoj keto plan u Nutrilife Centar!

KONTAKT

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Saznaj sve novosti na vrijeme

Prijavi se na naš newsletter

Prijava
Zdravi životni stil u Nutrilife CentruPoklon dobrodošlice -10% popusta

Iskoristi 10% popusta prilikom sljedećeg dolaska u Nutrilife Centar. Sada je najbolji trenutak za odluku o prelasku na zdraviji način života. Ne dopustite  da vaše tijelo opterećuju suvišni kilogrami!

*** popust se ne odnosi na WelleCo proizvode