Nutrilife centar

Novosti

Prehrana- LeBron James

Le Bron James

Ovog košarkaša zovu i King James, ali ne samo zbog naslova NBA koje je osvojio ili rekorda koje drži, već i zbog njegove dominantne karijere, u kojoj se prvi put ozbiljnije ozlijedio prošle godine, i to u svojim tridesetim godinama, kada su neki igrači već odavno u mirovini.
S 113 kilograma i 208 centimetara, tjelesna masa koja u košarci znači puno trčanja i skokova, izložena je stalnim opterećenjima. Što jede Le Bron James da i u svojim tridesetim igra vrhunsku košarku u najjačoj ligi na svijetu?
Prvo, tijekom sezone kada je u trening kampu striktno se pridržava sportske prehrane. prije nekoliko godina striktno se  pridržavao prehrane sastojane od mesa, ribe, voća i povrća, bez žitarica i mliječnih proizvoda i bez slatkog. Izdržao je 2 mjeseca i u tom vremenu skinuo nekoliko kilograma.
Ima svoj poseban režim prehrane prije nego izađe na teren, LeBron jede malo tjestenine i piletinu. Ponekad ima i lakši obrok, poput salate ili povrća. Ponekad popije proteinski šejk i pojede voće.
Poznato je da ima cheat day, ali i da jede sendviče, pomfri ili pizzu, ali nikada prije utakmice, uvijek poslije. Nekada poslije utakmice pojede i kolač, za oporavak energije.
Ono što ovog košarkaša izdvaja je to da redovito pije vino, prema vlastitom priznanju, gotovo svaki dan. Naravno, količine su umjerene. Dobar je poznavatelj i bira vrhunska vina.
Omiljene žitarice su mu Fruity Pebbles, u čast kojima je i dizajnirao tenisice koje odražavaju njihov izgled i boje. Primjer obroka je filet mignon uz prilog od ugljikohidrata poput kuhanog kukuruza, ili rižoto sa špinatom.
Tajna njegova uspjeha je uživanje u hrani, ali discipliniran režim hranjenja u kojem ima svoje mjesto cheat day i crno vino. Uz voće i povrće, kvalitetno meso, posebne režime spavanja i odmaranja, te rigorozne treninge i pripreme, Le Bron James igra vrhunsku košarku, i ponovno će se u svojoj 35 godini natjecati za osvajanje još jednog NBA prstena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Saznaj sve novosti na vrijeme

Prijavi se na naš newsletter

Prijava
Zdravi životni stil u Nutrilife CentruPoklon dobrodošlice -10% popusta

Iskoristi 10% popusta prilikom sljedećeg dolaska u Nutrilife Centar. Sada je najbolji trenutak za odluku o prelasku na zdraviji način života. Ne dopustite  da vaše tijelo opterećuju suvišni kilogrami!

*** popust se ne odnosi na WelleCo proizvode