Nutrilife centar

Novosti

Prehrana Messi

Od neprikosnovenog talenta, Messi je izrastao u igrača koji će dominirati europskim nogometom nekoliko godina za redom, osvajati naslove i rušiti rekorde. Međutim, prehrana je u jednom trenutku prestala biti podrška i postala opterećenje. Tada je Messi odlučio mijenjati svoje prehrambene navike i potražio pomoć nutricionista.

Nakon intervencije i promjene prehrane, počeo je bolje igrati, davati više golova, prestao je povraćati na terenu.

Ključ u njegovoj prehrani je intolerancija i prema njoj složena promjena izbora namirnica. Izbačene su namirnice tradicionalne argentinske prehrane poput crvenog mesa, svinjetina i govedina, mliječni proizvodi, fast food kao što je pizza i gazirani slatki napici.

Promjena je uključivala više voća i povrća te mineralnu vodu. Sve što je izbačeno je zamijenjeno adekvatnim izborom. Gazirana slatka pića za mineralnu vodu i mate čaj. Kao glavni izvor dopunske energije uvedeni su orašasti plodovi i voće, a izbačeni šećeri iz procesiranih slatkiša.

5 namirnica su bile osnova prehrambenog režima Messija  -voda, maslinovo ulje, cjelovite žitarice, svježe sezonsko voće i povrće, uz orašaste plodove i suho voće. Nakon par godina Messi je prestao posjećivati talijanskog nutricionista Posera i nastavio se pridržavati sportske prehrane koju vode nutricionisti u klubu Barcelona. Prehrana i dalje ima važnu ulogu u njegovom sportskom rezultatu te dugovječnosti igranja na visokoj razini nogometa.

Ključ je bio otkriti što mu smeta, intoleranciju hrane, te posložiti zamjenske namirnice koje mu mogu isporučiti sve za sportski rezultat i čuvanje od ozljeda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Saznaj sve novosti na vrijeme

Prijavi se na naš newsletter

Prijava
Zdravi životni stil u Nutrilife CentruPoklon dobrodošlice -10% popusta

Iskoristi 10% popusta prilikom sljedećeg dolaska u Nutrilife Centar. Sada je najbolji trenutak za odluku o prelasku na zdraviji način života. Ne dopustite  da vaše tijelo opterećuju suvišni kilogrami!

*** popust se ne odnosi na WelleCo proizvode