Nutrilife centar

Novosti

Budimo odgovorni!

Poštujući pravila koja nam nalažu institucije, brinemo za svoje zdravlje i zdravlje svoje okoline.

Kažu da su crijeva naš drugi mozak, vodimo računa što jedemo, jer hrana je gorivo koje nas pokreće i koja utječe na naš imunitet koji nam je trenutno prijeko potreban. Sada kada smo u izolaciji imamo više vremena za pripremanje nutritivno kvalitetnih obroka. Vodimo računa o energetskom unosu jer u izolaciji energetska potrošnja nam je puno manja. Nemojmo jesti iz dosade, družimo se, čitajmo knjige, gledajmo filmove, živimo u digitalnom dobu kojem su nam svi sadržaji dostupni: novine, Netflix izbor odličnih filmova…. Ovo je vrijeme kada možemo malo i odmoriti (izuzev hrabrih liječnika i medicinskog osoblja te svih koji svakodnevno aktivno sudjeluju u borbi koja je pred ljudskom vrstom – oni su naši heroji.)❤❤.
____________________________________________________
Mojih par zdravih savjeta kako prehranom možemo ojačati svoj imunitet:

Proteini – važni za proces zacjeljivanje rana i oporavak.

Hrana bogata proteinima: riba i morski plodovi,jaja, mahunarke, orašasti plodovi, sjemenike, krto meso

Vitamin C – potiče stvaranje antitijela koja pomažu u borbi protiv uzročnika infekcija i sudjeluje u jačanja imuniteta. Hrana bogata C vitaminom: citrusi, paprika, sok od rajčice, kivi, brokula, jagode

Cink – podržava normalan rad imunološkog sustava (krto meso, riba i morski plodovi, mlijeko, cjelovite žitarice, grahorice, sjemenke, orašasti plodovi)

Magneziji – nužan za normalno funkcioniranje imunološkog sustava (tamna čokolada, avokado, orašasti plodovi, mahunarke, tofu, sjemenke, tamnozeleno lisnato povrće, cjelovite žitarice)

Omega 3 – masne kiseline, važne za oporavak imunološkog sustava i djeluju protuupalno (losos, riblje ulje, inćuni…) Probiotici

Konzumiranje shakeova – dobra su “energetsko imuno bomba” za naš organizam. Kombinacija voća i zelenog lisnatog povrća (špinat, celer, kelj, peršin – stvaraju alkalnu bazu u našem tijelu što uništava viruse).

Budimo odgovorni i razumni! 🙏❤
#covid19 #nutrilife #ostajemdoma #health #nutrition #novidobanutricionizma #covid19croatia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Saznaj sve novosti na vrijeme

Prijavi se na naš newsletter

Prijava
Zdravi životni stil u Nutrilife CentruPoklon dobrodošlice -10% popusta

Iskoristi 10% popusta prilikom sljedećeg dolaska u Nutrilife Centar. Sada je najbolji trenutak za odluku o prelasku na zdraviji način života. Ne dopustite  da vaše tijelo opterećuju suvišni kilogrami!

*** popust se ne odnosi na WelleCo proizvode