Nutrilife centar

Novosti

Nulti korak ka bilo kakvoj, pa i najmanjoj promijeni je odluka. Prvo odluči da #bitidomanijekoma, a tek onda kreni!

PSIHOTERAPEUTICA KATA LEUTAR: ODLUKA JE NULTI KORAK SVAKE PROMJENE

Danas u doba COVID19 puno se piše o mentalnom zdravlju i kako preživjeti sve ovo te koliko je ključno stvoriti rutinu u ovoj situaciji. Kao da je promijeniti dosadašnje navike, dosadašnji život i dosadašnji stav tako lako i jednostavno. Kao da je stvaranje neke nove rutine neka lagana igra.

Ne, ljudi moji to je proces koji kod svih nas ima različito trajanje, ali ono što nam je svima isto jest taj nulti korak – „jednostavna ODLUKA“. Korak koji vrlo često zanemarujemo, a o čijem uspjehu ovisimo.

 

Prije više od 8 godina bila sam dovoljno hrabra i odlučila sam se za novu rutinu. Imati psa rijetko tko je u mojoj okolini u to vrijeme podržavao, a ni sama životna situacija nije mi bila olakotna.

No i tada je bilo dovoljno napraviti nulti korak, a to je odlučiti čvrsto. Sve ostalo se posložilo, korak po korak. Moj pas, Bendžo danas čini onaj veseli i radosni dio moje samoizolacije. Svakodnevni je podsjetnik da je svaka odluka usklađena sa nama samima, ma koliko bila teška i ponekad se činila nemoguća, nulti korak ka otkrivanju sebe i samospoznaji tko sam ja.

 

Stoga, prije procesa stvaranja rutine, jako dobro razmislite zašto želite stvoriti novu rutinu i što će vam ona donijeti. Ne samo u ovom trenutku, kao kratkotrajno rješenje izlaska iz krize i vlastitog nemira. Ključno je donijeti odluku o:

– rutini koja će nam koristi i nakon „8“ godina,

– rutini koja nas stvarno ispunjava,

– rutini koja nas puni bez obzira na situaciju oko nas.

Samo takva rutina će biti rutina koja pobjeđuje i viruse i potrese i sve ostale izazove koji nas čekaju. Rutina koja će doprinijeti dugoročnom unapređenju kvalitete nas samih i našeg života.

 

Ne nalazimo se u idealnoj situaciji u vanjskom svijetu, no u „savršenoj“ smo situaciji da zavirimo u sebe, da provjerimo koje nove rutine želimo usvojiti. Biti doma stvarno nije koma, biti doma je prilika upoznati sebe i bez obzira na sve savjete ovog svijeta otkriti koja rutina odgovara svakom pojedinačno. Isprobati sve ono što smo oduvijek htjeli isprobati i usvojiti kao dio baš svakog našeg dana.

 

Želite se zdravije hraniti i početi vježbati? Idealna je prilika zaviriti kod Ivane Barišić i Nutrilifecentra i potražiti konkretan savjet i inspiraciju za stvaranje zdrave rutine prehrane ili možda poslušati Maria Vekić. kako i onaj neizbježni dio svakog kućanstva, čišćenje, pretvoriti u trošenje kalorija. Samo se usudite, odlučite.

 

Covid19 može biti opasni virus i pošast koja nam je oduzela slobodu kretanja, a može biti prijatelj koji nam je napokon svim dozvolio da odlučimo upoznati sebe i stvoriti rutinu vrijednu spomena. I na kraju, bitno je samo odlučiti da prihvaćamo da je vrijeme za #samoizolaciju sa ciljem upoznavanja #tko sam ja, jer #bitidomanijekoma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Saznaj sve novosti na vrijeme

Prijavi se na naš newsletter

Prijava