Nutrilife centar

Novosti

  Uskrs-pehrana

Autor: Branka Bunić mag.nutr. 

Stiže nam Uskrs, a s njima i dani ispunjeni obiteljskim druženjem i uživanjem u hrani. Priprema hrane, kolača i svih vrsta slanih te slatkih delicija čine to razdoblje posebnim, svečanim i različitim od svih drugih u godini.

Skoro sve kršćanske zemlje imaju sličnu tradiciju doručka i ručka za najveće blagdane, dok je tradicija u nekim zemljama stavila naglasak na uskršnji doručak, druge su se više orijentirale na ručak. Bez obzira o kojem obroku se radi jasno je kako su rotkvice, svježi luk, hren i brojne povrtne salate postale glavne namirnice koje se mogu naći na stolu brojnih obitelji. Iako su jaja i šunka nezaobilazne namirnice bez kojih bi bilo teško zamisliti blagdanski stol ima još ukusnih zamjena za meso poput tofua ili dimljenog seitana.

Međutim vrijeme blagdana najbolje je i za donošenje novih i zdravih prehrambenih navika, više dnevnih obroka u dobrom društvu, jer svi su ukućani kod kuće te se svi obroci i međuobroci mogu dobro isplanirati. Dobro planirani obrok nikako ne znači uskraćivanje, nego bolju prehranu tijekom cijelog dana i manje prejedanje za glavne obroke. I ne moramo se strogo pridržavati tradicionalnog jelovnika- jela koja obiluju masnoćama ili šećerom možemo zamiijeniti zdravijima i onima s manje kalorija.

Trebali bismo jesti raznoliko i šareno. Bitno je da se na dnevnom meniju uvijek nalazi dovoljna količina voća i povrća, bilo u svježem obliku, kuhanom ili pak pirjanom na maslinovom ulju.

Poanta svega je u umjerenosti, stoga slatki desert nakon zdravog obroka definitivno neće ugroziti našu tjelesnu masu.

Jelovnik za post

UKUPNO ZA DAN: energijski unos 1.020,48 kcal, ugljikohidrati 98,40 g, masti 38,73 g, proteini 69,00 g

Jelovnik za Uskrs

UKUPNO ZA DAN: energijski unos 1.382,70 kcal, ugljikohidrati 158,21 g, masti 51,53 g, proteini 75,08 g

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Saznaj sve novosti na vrijeme

Prijavi se na naš newsletter

Prijava
Zdravi životni stil u Nutrilife CentruPoklon dobrodošlice -10% popusta

Iskoristi 10% popusta prilikom sljedećeg dolaska u Nutrilife Centar. Sada je najbolji trenutak za odluku o prelasku na zdraviji način života. Ne dopustite  da vaše tijelo opterećuju suvišni kilogrami!

*** popust se ne odnosi na WelleCo proizvode