Nutrilife centar

Novosti

Moja priča- A.M.

Nadam se da ce moje iskustvo pomoci jos nekome da smanji ili otkloni zdravstvene probleme … 39.mi je godina, unazad 13 godina imala sam migrene. Redovno svaki mjesec pred cikus, po 2-3 dana.Jaki bolovi, mucnina, povracanje, opca slabost, svaki put bih zavrsila na hitnoj … jednostavno sam bila u tim danima nesposobna za bilo sta.
Radila sam razne pretrage, preglede, terapije, akupunkture, kinezioloske tretmane, ali nista nije pomagalo. Dijagnoza je bila hormonske migrene.U meduvremenu se javio i problem sa stitnom zljezdom(hipotireoza­Hashimotov tireoiditis)
Na nagovor sestre, koja je i svoje zdravstvene probleme rijesila reduciranjem ishrane po testu intolerancije, odlucim se uradit test intolerancije na hranu. Kad jedosao rezultat bila sam iznenadena i razočarana šta sve ne bih smjela
jesti. Onako skepticna i bez velikih očekivanja krenem sa ishranom po preporuci nutricionista .
Već nakon mjesec dana migrena je izostala. lako sam na početku mislila da je to slućajnost, vec skoro 1 godinu nemam migrene. Osjećam se općenito bolje, imam vise energije. Uz redovne kontrole endokrinologa i postupna umanjenja terapije ne pijem vise terapiju za stitnu zlijezdu, a razina TSH je u normalnim vrijednostima.

A.M.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Saznaj sve novosti na vrijeme

Prijavi se na naš newsletter

Prijava