Nutrilife centar

Novosti

Biljni protein – nova generacija proteina

WELLECO NJEGUJUĆI PROTEINI

Doktorica Simone Laubscher objašnjava zašto nisu svi proteini isti i zašto ulazak u biljnu opciju u vašu svakodnevnu prehranu može poboljšati vaše zdravlje.

 

Suvremeni život i neuravnotežena prehrana znače da unos proteina često nadopunjujemo izvorima energije poput kofeina, šećera, ugljikohidrata ili zasićenih masti.  Umjesto toga, preporučila bih biljni dodatak bjelančevinama.

Uz trenutne pritiske socijalnog distanciranja, važno je ispraviti omjer proteina.  Proteini su ključni u održavanju ravnoteže razine šećera u krvi, što vas štiti od želje za šećerom i alkoholom, popodnevnih padova i neravnoteže raspoloženja.

 

Za razliku od masti, bjelančevine se ne čuvaju i moraju se redovito unositi radi optimalnog funkcioniranja tijela – moramo ih jesti!  Preporučuje se da 10-20% našeg dnevnog unosa dolazi iz proteina.  Proteini čine gradivne blokove ljudskog tijela;  u svakom je dijelu nas i druga najveća komponenta nakon vode.  Prednost nadilazi mišiće;  neophodan je za popravak i rast tkiva, podržava zdrav metabolizam i dulje potiče osjećaj sitosti.  Bez toga naš metabolizam postaje trom;  nedostaje nam energije, prepuštamo se svojoj želji i posežemo za pogrešnom hranom.

Mnogi proteinski prašci izrađeni su od sirutke, koja je nusproizvod mliječne proizvodnje i sadrži laktozu.  Laktoza može biti teško probavljiva i šećerna je komponenta mlijeka, zbog čega vam mnogi prašci proteina sirutke mogu ostaviti osjećaj napuhnutosti i punosti plina.

 

Izvori biljnih bjelančevina kao što su proklijala smeđa riža i grašak, koji se koriste u WelleCoovim hranjivim proteinima, poboljšali su iskorištavanje i unošenje u stanice i mišiće od sirutke, jer biljni proteini uglavnom apsorbiraju bolje i lakše od bilo kojeg proizvoda dobivenog iz mliječne hrane.  Uz to, mliječni proizvodi sadrže laktozu koju je čovjek teže probaviti.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Saznaj sve novosti na vrijeme

Prijavi se na naš newsletter

Prijava