Nutrilife centar

PRESS

Često nas za savijet.

Možda i Vama pokoji može pomoći...

Nova kolumna na Ordinacija.hr pod nazivom “Novo doba nutricionizma”. Od sada naš tim stručnih nutricionista svaka 2 tjedna pisati će o mnogo zanimljivih tema o prehrani.  Pratite nas!

Dolje na linku pročitajte sve teme iz naše kolumne. 

HRT.HR

Imamo iskustvo u radu s osobama s invaliditetom i najbitnije je također vođenje kroz proces, opet se vraćamo na osobnog nutricionista. Temeljem biokemijske i nutricionističke dijagnostike, te životnih navika kreiramo planove prehrane, kaže Ivana Barišić iz Nutrilife Centra

Debljina je postala jedna od najvećih javnozdravstvenih problema današnjice, kako u svijetu tako i kod nas, a pogađa sve populacije. Bolest je to koja je toliko udružena s nizom poteškoća da se opravdano kaže kako je sretan osmijeh pretilih žena i muškaraca uglavnom rezerviran za kamere, dok je njihova zbilja sasvim drukčija. Stoga je nužno uporno i pravodobno liječenje pretilosti, po mogućnosti prije nego se razviju njene ozbiljne komplikacije.

Zbog sjedilačkog načina života i ograničenih mogućnosti  kretanja pogađa i osobe s invaliditetom, a nešto više o uzrocima, izazovima svakodnevice i mogućnostima da zauzdamo želudac, ali i uspostavimo kontrolu nad sve češćim emocionalnim epizodama prejedanja, rekla nam je magistra nutricionizma  Ivana Barišić iz Nutrilife Centra smještenog u Zagrebu.

Pitali smo je za početak što vidi kao glavne zamke u prehrani današnjice i jedemo li doista više nego ljudi nekada.

– S obzirom na današnji način  i stil života  sve manje imamo vremena za pripremu kvalitetnih obroka koji su nam nužni za pravilno funkcioniranje tijekom dana.  U današnje vrijeme svakom roditelju jako je izazovno razviti zdrave navike, prije svega zbog financijske dostupnosti finih, ukusnih  i brzih obroka, blizu škola, na putu do škola. Balansirana prehrana je pojam koji ja kao nutricionist volim upotrebljavati kako bi jasnije pacijentu objasnila da nije loše pojesti ponekad pizzu, pomfrit, kečap, lepinju, već da treba znati količinu i voditi računa o učestalosti takvih obroka. Uz adekvatnu tjelesnu aktivnost smatram ako se radi o zdravoj osobi, može sve jesti. U konačni svatko od nas osluškuje svoje tijelo te osjeti kada mu nešto od hrane ili vrste prehrane ne odgovara.  Da li jedemo više nego naši preci, ja bih prije rekla da se puno manje krećemo jer urbanizacija i razvoj svijeta dovela nas je do toga – kazala nam je nutricionistica Barišić i navela kako zabrana kod formiranja dječjih zdravih prehrambenih navika  u smjeru ‘ne smiješ to’ ne bi trebalo biti.

CIJELI ČLANAK PROČITAJ NA LINKU

RTL.HR

Odgovor nutricionistice na sendviče Sanje Musić Milanović: ‘Problem je ponuda pored škola’

“S obzirom da sam nutricionistica i majka osnovnoškolca i svakodnevno se susrećem s problemom djece s prekomjernom tjelesnom težinom, zalažem se za primaran cilj –  nije problem u sendviču, već u tome da djeca generalno imaju loše prehrambene navike, prevelika je dostupnost pekara i ‘to go’ ponuda, odnosno opcija ‘za van’ blizu škola ili na putu za škole”, rekla je Barišić.

CIJELI ČLANAK PROČITAJ NA LINKU

slowage.hr

Nutricionistica Ivana Barišić pokrenula je odličan projekt. Znamo o čemu se radi

Pridruži se i ti projektu i dokaži da #bitidomanijekoma

Jedini način za zaustaviti epidemiju je ostati kod kuće jer #bitidomanijekoma. Upravo zato, osnivačica Nutrilife centra Ivana Barišić mag.nutr. sa svojim kreativnim i stručnim timom te prijateljima iz područja psihologije, kineziologije i nutricionizma, odlučila je pokrenuti projekt objedinjen pod službenim hashtagom #bitidomanijekoma.

Njen ekskluzivni partner, portal Slowage365.hr koji kao ključnu poruku ističe – Briga o zdravlju počinje u nama, odlučio je podržati i biti dio ove hvale vrijedne ideje.

Kako bi pridonijeli tome da se ova epidemija zaustavi i poštujući preporuke Kriznog stožera civilne zaštite poznata nutricionistica postavila si je kao cilj – virtualno druženje sa ljudima, uz dozu humora, ali i stručnosti.

slowage.hr

Nutricionistica Ivana Barišić: “Javljaju se osobe koje trebaju pomoć da se dovedu ‘u red’”

Osjećate li da vaše tijelo ne radi kako bi trebalo? Tražite inspirativni poticaj da se pokrenete? Ivana Barišić je dokaz da se promjenom navika prehrane, život mijenja na bolje!

Na pragu tridesetih, u naponu snage, želje i ambicije te s 15 godina korporativnog iskustva, Ivana Barišić je doživjela burnout. Neprepoznavanje i racionalizacija simptoma koje joj je tijelo davalo, nisu ju uspjeli natjerati na izmjenu načina života. Začarani krug specijalističkih pregleda nije davao rezultate, a Ivana se osjećala sve lošije. Iako sama magistar nutricionizma, posjet jednom bio je posljednja stavka na listi.  No, taj posjet promijenio je njezin život. Dala je otkaz u korporaciji i vratila se svojoj prvoj ljubavi – nutricionizmu…..

slowage.hr

Plant-based prehrana, prehrana o kojoj svi pričaju. 

Plant-based prehrana temelji se, kako joj i samo ime kaže, na hrani biljnog porijekla. Za razliku od veganske prehrane koja isključuje apsolutno sve namirnice životinjskog porijekla, ovaj način prehrane može uključivati povremenu konzumaciju mesa, ribe, jaja, mliječnih proizvoda i meda. Voće i povrće uzima se cjelovito, u nerafiniranom ili minimalno rafiniranom obliku. Prema nekim studijama, zahvaljujući ovakvoj prehrani, usporava se prirodni proces skraćivanja telomera, drugim riječima, usporava se starenje. Da bismo vam približili plant-based prehranu i olakšali procjenu je li entuzijazam prema njoj sukladan njezinim koristima, donosimo vam iskustvo iz prve ruke poklonika plant-based prehrane i mišljenje nutricionista koji su se pozabavili najčešćim zabludama.

“Ovom prehranom poboljšat ću zdravlje” TOČNO

S boljim preporukama nije moglo početi. “Prema nekim istraživanjima uočeno je da osobe koje imaju ovaj način prehrane imali su niži BMI, manju stopu pretilosti, dijabetesa i srčanih bolesti, za razliku od onih koji konzumiraju meso”, ističe Ivana Barišić mag. nutricionizma iz Nutricionističko-dijagnostičkog centra Nutrilife.

 

super1.telegram.hr

Nutricionistica Ivana Barišić o burnoutu, uravnoteženoj prehrani i karijeri u Nutrilife Centru

Godinama je radila u jednoj velikoj korporaciji, a stres i hektičan tempo života bio joj je svakodnevica. Nakon što je doživjela burnout odlučila je promijeniti sve – počevši od prehrane. Potom je odlučila pomoći i drugima u sličnim situacijama. Dala je otkaz na starom poslu i osnovala je Nutrilife Centar. Nutricionistica Ivana Barišić podijelila je s nama svoju priču 

Elle.hr

Vrlo često me pitate našu nutricionisticu Ivanu Barišić: “Što je zdravo jesti?”🤔.

Ivana Barišić: “Danas živimo u vremenu kada je personalizirani način života ono što nam pruža kvalitetu življenja jer jednostavno došlo je takvo vrijeme. Sve je zdravo, svi proizvodi su više manje funkcionalni proizvodi i svaki proizvod ima “neki” pozitivan učinak na naše tijelo. Nutricionizam novog doba ide u smjeru personalizacija danas točno možemo znati i odrediti što je ZDRAVO zna naše tijelo. Čak možemo imati i svoj personalizirani hladnjak.

Jutarnji.hr

Ordinacija.hr

Životistil.hr

Ordinacija.hr

Ordinacija.hr

Ordinacija.hr

Ordinacija.hr

24sata.hr

tportal.hr

Super1.hr

Nacional.hr

Crosport.hr

Ljepotaizravlje.hr

Pozivamo Vas na edukaciju

24SATA.HR

sport.avaz.ba

Zivim.hr

Super1.hr

Jutarnji.hr i Živim.hr

 

Journal.hr

Zivim.hr

Slobodna Dalmacija

Antonija Blaće jednim je potezom promijenila svoje prehrambene navike

Nacional.hr

Tportal.hr

prvi.hr

fitness.com

Saznaj sve novosti na vrijeme

Prijavi se na naš newsletter

Prijava