5 namirnica koje ubrzavaju metabolizam

5 namirnica koje ubrzavaju metabolizam

Konzumiranjem više manjih obroka tijekom dana pridonijeti će ubrzanju metabolizma, naročito ako se kombinira s hranom.

Kod konzumiranja određenih namirnica tijelo troši više energije kako bi hranu probavilo, a time je i utrošak kalorija veći. Prilikom takvog procesa tijelo se rješava viška masti.

Što brže vaše tijelo može probaviti ono što jedete, to ćete bolje moći postići i održati težinu na kojoj se osjećate najzdravije i najsretnije.

Ako želite ubrzati svoj metabolizam, postoje određene namirnice koje vašem tijelu mogu pružiti dodatnu pomoć. Evo što jesti kako biste povećali sposobnost sagorijevanja viška masnoće u tijelu.

Zeleno lisnato povrće

Studije su pokazale izravnu vezu između unosa hranjivog povrća i povećanja metabolizma. Zeleno lisnato povrće, poput špinata i kelja, bogato je željezom koje je važan mineral za metabolički proces u tijelu. Pobrinite se da dobijete svoju dnevnu dozu zelenila dodavanjem dvije žličice The Super Elixir™ u vodu ili svoj jutarnji smoothie.

Losos

Hrana bogata bjelančevinama poput lososa može vam pomoći u ubrzavanju metabolizma, a istovremeno će vam omogućiti da se dulje osjećate sitima. Omega-3 masne kiseline, selen i vitamin D također mogu pomoći u ravnoteži razine šećera u krvi.

Avokado

Avokado sadrži zdrave masnoće s visokim sadržajem kalorija, ali tijelo je sagorijeva brže od druge hrane. Dokazano je da redovita konzumacija avokada pomaže vašem tijelu da sagorijeva salo na trbuhu, kao i da stabilizira vaš apetit i snižava razinu kolesterola.

Bobičasto voće

Bobičasto voće sadrži spoj ketona koji pomažu ubrzati metabolizam i pomaže u razgradnji masti. Bogato je vlaknima, zbog kojih se osjećate sitima, i antioksidansima, protuupalnim sredstvima koja također mogu pomoći u promicanju zdrave, sjajne kože.

Kakao

Kakao je također čudesan sastojak koji pomaže ubrzati vaš metabolizam umirujući apetit, njegujući vaše tijelo i radeći na povećanju razine energije. Zato smo odabrali kakao za naš Welleco protein – koji našem okusu čokolade daje izvrstan okus – uz našu mješavinu prebiotika i probiotika, biljnih ekstrakata, vitamina i minerala za istinski sveobuhvatan proteinski prah. Uživajte u jednoj porciji svaki dan kako biste osjetili dobrobiti u svom tijelu.