Fit burger od lososa

Sastojci

  • 250 – 300 g lososa
  • 2 žlice gluten free mrvica za pohanje
  • Malo soka od limuna
  • 1 jaje, malo gluten free brašna ili kukuruznog brašna
  • ½ crvenog luka
  • Himalajska sol
  • Papar
  • Umak za pecivo: 1 žlica senfa Stroganof i 1 žlica bio kečapa i gluten free vegan majoneze
  • Integralno pecivo za burger
  • Zelena salata

Priprema

Panirani losos popržite na malo maslinova ulja. Panirajte ga po sljedećim koracima: najprije meso dobro posušite, zatim malo osolite i popaprite pa uvaljajte u brašno, jaje i gluten free mrvice. Pržite do zlatno-žute boje.

Poslužite u integralnom pecivu za burger koje prvo premažite prethodno pripremljenim umakom, zatim dodajte 2 – 3 lista zelene salate i na kolute narezanog mladog luka te po želji rajčice i rokule ili matovilca.