Fit burger od lososa
Sastojci
- 250 – 300 g lososa
- 2 žlice gluten free mrvica za pohanje
- Malo soka od limuna
- 1 jaje, malo gluten free brašna ili kukuruznog brašna
- ½ crvenog luka
- Himalajska sol
- Papar
- Umak za pecivo: 1 žlica senfa Stroganof i 1 žlica bio kečapa i gluten free vegan majoneze
- Integralno pecivo za burger
- Zelena salata
Priprema
Panirani losos popržite na malo maslinova ulja. Panirajte ga po sljedećim koracima: najprije meso dobro posušite, zatim malo osolite i popaprite pa uvaljajte u brašno, jaje i gluten free mrvice. Pržite do zlatno-žute boje.
Poslužite u integralnom pecivu za burger koje prvo premažite prethodno pripremljenim umakom, zatim dodajte 2 – 3 lista zelene salate i na kolute narezanog mladog luka te po želji rajčice i rokule ili matovilca.