Koje se protuupalne biljke nalaze u Super Elixiru i zašto su one dobre?

The Super Elixir

Kurkuma – Čiji je glavni aktivni sastojak kurkumin koji ima snažno antioksidacijsko, protuupalno, antimikrobno i antikancerogeno djelovanje. Upravo zbog toga je neki nazivaju najljekovitijom biljkom na svijetu.

Ashwagandha (ašvaganda) – Koristi se tisućama godina za ublažavanje stresa, povećanje razine energije i poboljšanje koncentracije te je vrlo snažan antioksidans koji uništava slobodne radikale koji su odgovorni za brojne bolesti te proces starenja.

Sveti bosiljak – Puno je  intenzivnije arome od bosiljka koji koristimo u kućanstvu. Sveti bosiljak jak je antioksidant te ima antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Smanjuje stres, jača imunitet, snižava kolesterol, pospješuje metabolizam te regulira krvni tlak i šećer.

Đumbir – Koristi za poboljšavanje probave, ubrzavanje metabolizma i reguliranje rada crijeva. Sadrži dijetalna vlakna što djeluje na bolju probavu. Bogat je mineralima, u značajnijim količinama sadrži magnezij, kalij, bakar i mangan.

Zeleni čaj – Najpoznatiji čaj kad je riječ o smirivanju upale u tijelu, zeleni čaj je proučavan dugi niz godina zbog svojih terapeutskih protuupalnih svojstava. Zeleni čaj sadrži katehina, prirodnog fenola i antioksidanta koji je cijenjen zbog svog protuupalnog djelovanja u tijelu. Mnogobrojna istraživanja povezala su redovitu konzumaciju zelenog čaja sa smanjenim rizikom od pojave raka.