Tjestenina od povrća i kozica
Sastojci
- 40 g tjestenine od heljde ili rižini rezanci
- 100 g zelenih tikvica
- 50 g mrkve
- 150 g kozica
- 5 g maslinovog ulja
- cherry rajčice – po želji
- sol
- papar
- peršin
Priprema
Skuhajte tjesteninu i ocijedite.
Mrkvu i tikvice narežite na štapiće. Peršin usitnite.
Kozice prvo prelijte s malo limunova soka te ih popržite 2 – 3 minute na maslinovu ulju. Izvadite ih na tanjur.
Stavite mrkvu i cherry rajčice u tavu i pirjajte nekoliko minuta, zatim dodajte tikvice, začinite solju i paprom, po želji i kurkumom. Pirjajte dok povrće ne omekša. Vratite kozice. Dodajte peršin i kratko promiješajte, dodajte tjesteninu i sve pažljivo miješajte dok se ne sjedini.