Tjestenina od povrća i kozica

Sastojci

  • 40 g tjestenine od heljde ili rižini rezanci
  • 100 g zelenih tikvica
  • 50 g mrkve
  • 150 g kozica
  • 5 g maslinovog ulja
  • cherry rajčice – po želji
  • sol
  • papar
  • peršin

Priprema

Skuhajte tjesteninu i ocijedite.

Mrkvu i tikvice narežite na štapiće. Peršin usitnite.

Kozice prvo prelijte s malo limunova soka te ih popržite 2 – 3 minute na maslinovu ulju. Izvadite ih na tanjur.

Stavite mrkvu i cherry rajčice u tavu i pirjajte nekoliko minuta, zatim dodajte tikvice, začinite solju i paprom, po želji i kurkumom. Pirjajte dok povrće ne omekša. Vratite kozice. Dodajte peršin i kratko promiješajte, dodajte tjesteninu i sve pažljivo miješajte dok se ne sjedini.