Laboratorijska
dijagnostika

TEST INTOLERANCIJE NA HRANU

Tijekom svakog obroka probavni sustav našeg tijela ima zadatak probave unesene hrane. Probaviti hranu znači razgraditi hranjive namirnice na njihove najmanje sastavne jedinice koje onda može apsorbirati u organizam. Glavne skupine hranjivih tvari jesu masti, bjelančevine i ugljikohidrati, a njihove su osnovne sastavne jedinice masne kiseline, aminokiseline i jednostavni šećeri (glukoza, fruktoza i dr.). Kada osoba s intolerancijom unese određenu hranu na koju je preosjetljiva, njezin imunosni sustav reagira na način da prepoznaje karakteristične proteine određene namirnice kao „neprijatelja“ te reaktivno proizvodi povišenu količinu specifičnih antitijela. Nazivaju se IgG antitijela, a njihov je zadatak onesposobiti antigene, odnosno sve ono što smatraju antigenima. Ti su antigeni ustvari probavljeni proteini hrane koji iz probavnog sustava ulaze u krv, ali tijelo nije sposobno prepoznati ih kao hranu, nego kao štetne i invazivne tvari i počinje se braniti. Antitijela „hvataju“ antigene i formiraju imunokomplekse koje imunosni sustav jednostavno uništi ako se hrana na koju smo intolerantni jede rijetko. Ako se „štetna“ hrana jede često ili se nastavi jesti i nakon utvrđene intolerancije na nju, tijekom vremena dolazi do oštećenja sluznice probavnog sustava (crijeva) što rezultira nagomilavanjem imunokompleksa u različitim dijelovima tijela. Ovisno o slaboj točki svake osobe, doći će do pojave simptoma u različitim organima: zadržavanja vode i porasta tjelesne mase, kronične upale zglobova, tegoba u funkciji probavnog sustava, umora, upale sinusa.

ALERGO295 TEST

Najnapredniji, kompletan, precizan i osjetljiv dijagnostički alata za mjerenje specifičnih IgE antitijela. 295 komponenti alergena u jednom testu. ALERGO295 predstavlja najnoviju generaciju dijagnostičkih testova razvijenih na temelju najnaprednijeg znanja na području nanotehnologije za mjerenje specifičnog IgE antitijela, koristeći molekularne alergene i alergene ekstrakte. Njegova upotreba neophodna je kod svih alergijskih bolesti kao što su rinitis, astma, urtikarija, ekcem, anafilaksija, konjuktivitis i gastrointestinalni poremećaji.
ALERGO295 test pogodan je i za rano otkrivanje i dijagnostiku, posebno kod bolesnika s pozitivnom obiteljskom anamnezom na alergijske bolesti, uz prisustvo povišene razine IgE antitijela.

Započnite promjenu već danas