Nutri-programi
za djecu i adolescente

Nutricionistički programi za djecu i adolescente s obzirom na suvremeni način života i pretilost ili pothranjenost uključuju sljedeće smjernice:

  1. Uravnotežena prehrana: Djeca i adolescenti trebaju konzumirati uravnoteženu prehranu koja uključuje raznoliku prehranu s naglaskom na svježem voću, povrću, cjelovitim žitaricama, nemasnom mesu, ribi i mliječnim proizvodima. Preporučuje se izbjegavanje hrane bogate zasićenim mastima, trans-mastima, šećerima i rafiniranim ugljikohidratima.
  2. Redovita tjelesna aktivnost: Djeca i adolescenti trebaju biti fizički aktivni barem jedan sat dnevno. To može uključivati ​​igranje vani, sportove, ples, gimnastiku ili druge aktivnosti koje im se sviđaju.
  3. Pravilna hidracija: Važno je osigurati da djeca i adolescenti imaju adekvatni unos vode tijekom dana, osobito tijekom fizičke aktivnosti.
  4. Kontrola porcija: Važno je kontrolirati veličinu porcija hrane kako bi se spriječila pretilost. Preporučuje se izbjegavanje prejedanja i prekomjerne konzumacije hrane s visokim udjelom kalorija.
  5. Zdravi stil života: Važno je educirati djecu i adolescente o zdravom stilu života, uključujući redovitu higijenu, dovoljno sna i ograničavanje vremena provedenog pred ekranom.
  6. Rano prepoznavanje i liječenje poremećaja u prehrani: Važno je prepoznati i liječiti poremećaje u prehrani, poput anoreksije ili bulimije, što može utjecati na fizičko i mentalno zdravlje.

U Nutrilife Centru nutricionistički programi za djecu i adolescente su  prilagođeni dobi, spolu i aktivnostima djeteta ili adolescenta, a uključuju i promjene u prehrambenim navikama cijele obitelji kako bi se osigurala podrška i uspjeh u postizanju ciljeva zdrave prehrane i stila života.

Započnite promjenu već danas